Business Internaţional

Preşedintele american Donald Trump vrea să înceapă retragerea trupelor SUA din Afganistan înainte de alegerile din 2020

Preşedintele american Donald Trump vrea să înceapă...

Autor: Mihai Draghici

29.07.2019, 18:59 168

Preşedintele SUA, Donald Trump, vrea să iniţieze retragerea trupelor americane din Afganistan înaintea scrutinului prezidenţial din anul 2020, a declarat luni secretarul de Stat Mike Pompeo, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Rugat să spună, în cursul unei intervenţii la Clubul Economic de la Washington, dacă se aşteaptă la diminuarea numărului efectivelor americane din Afganistan înainte de următorul scrutin prezidenţial, Mike Pompeo a răspuns: "Aceasta este directiva primită din partea preşedintelui Statelor Unite. A fost fără ambiguităţi: ne-a spus să oprim războaiele fără sfârşit şi să începem retragerea trupelor".

Donald Trump a promis în campania electorală din anul 2016 retragerea trupelor americane din Afganistan. Însă, după ce a devenit preşedinte, Trump a fost nevoit să accepte suplimentarea efectivelor militare, care acum sunt la nivelul de 14.000 de membri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO