Business Internaţional

Preşedintele american Joe Biden condamnă atacurile armatei ruse şi anunţă asistenţă suplimentară pentru Ucraina

Preşedintele american Joe Biden condamnă atacurile...

Autor: Mihai Draghici

16.03.2022, 19:41 985

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a condamnat vehement, miercuri după-amiază, atacurile "devastatoare" ale armatei ruse asupra zonelor civile din Ucraina şi a anunţat asistenţă suplimentară destinată poporului ucrainean.

Preşedintele Volodimir Zelenski a fost "convingător" şi a rostit un "discurs semnificativ", prin videoconferinţă, în Congresul SUA, a declarat Joseph Biden, citat de CNN. "Suntem oripilaţi de atacurile distrugătoare ale lui Vladimir Putin şi vom continua să susţinem Ucraina în lupta pentru libertate, pentru democraţie, pentru supravieţuire. Rusia comite acţiuni devastatoare şi îngrozitoare în Ucraina", a adăugat Joseph Biden.

Preşedintele SUA a anunţat acordarea de asistenţă suplimentară de 800 de milioane de dolari Ucrainei. "Poporul american va fi constant în susţinerea acordată Ucrainei în contextul atacurilor imorale şi lipsite de etică ale lui Vladimir Putin asupra populaţiei civile. Vom oferi Ucrainei arme pentru a lupta şi a se apăra în următoarele zile dificile. Vom continua să mobilizăm asistenţă umanitară pentru a susţine oamenii din Ucraina şi pe cei forţaţi să plece din ţară", a subliniat liderul de la Casa Albă.

De asemenea, Joseph Biden a anunţat că va menţine presiunile asupra Rusiei prin aplicarea de noi sancţiuni. "Vom susţine economia Ucrainei prin asistenţă financiară directă. Împreună cu aliaţii şi partenerii, vom menţine presiunile asupra economiei precare a lui Putin, prin izolarea pe scena internaţională. Acesta este scopul nostru, să îl facem pe Putin să plătească preţul, să îi slăbim poziţia, în acelaşi timp întărind capacităţile ucrainenilor pe câmpul de luptă şi la masa negocierilor", a insistat preşedintele Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO