Business Internaţional

Preşedintele american Joe Biden îl numeşte pentru prima dată „criminal de război” pe Vladimir Putin

Preşedintele american Joe Biden îl numeşte pentru...

Autor: Andreea Tobias

16.03.2022, 22:01 661

Preşedintele american Joe Biden l-a numit pe preşedintele Vladimir Putin „criminal de război", în timp ce Rusia îşi intensifică atacul asupra Ucrainei.

„Cred că este un criminal de război", a declarat Biden, conform CNN.

Afirmaţia reflectă o schimbare faţă de poziţia anterioară a administraţiei. Oficialii, inclusiv Biden, se abţineau anterior să spună că în Ucraina se comit crime de război. Însă, oficialii au fost clari în legătură cu faptul că, în opinia lor, au loc atrocităţi şi că ţintirea intenţionată a civililor ar constitui crime de război.

„Remarcile preşedintelui vorbesc de la sine", a declarat ulterior secretarul de presă Jen Psaki. Ea a spus că Biden a „vorbit din inimă".

Când a fost presat de un reporter în legătură cu acest lucru, mai târziu, în timpul briefingului, Psaki a spus: „A răspuns la o întrebare directă care a fost adresată şi a răspuns la ceea ce a văzut la televizor. Am văzut cu toţii acte barbare, acte oribile comise de un dictator străin într-o ţară care ameninţă şi ia vieţile civililor - cu impact asupra spitalelor, femeilor însărcinate, jurnaliştilor, altora şi cred că a răspuns la o întrebare directă".

Iniţial, Biden a spus „nu" când a fost întrebat dacă Putin este un criminal de război, dar a revenit imediat în faţa unui grup de reporteri pentru a clarifica problema. Când a fost întrebat din nou dacă Putin este un criminal de război, el a răspuns afirmativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO