Business Internaţional

Preşedintele american Joe Biden lansează un avertisment cutremurător: Riscul de „Armaghedon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor cubaneze

Preşedintele american Joe Biden lansează un avertisment...

Autor: Petru Mazilu

07.10.2022, 10:37 99

Preşedintele american Joe Biden a avertizat că riscul de „Armaghedon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor cubaneze din 1962, potrivit Sky News. 

Casa Albă a declarat în repetate rânduri că nu a văzut niciun indiciu că Rusia se pregăteşte să folosească arme nucleare, în ciuda a ceea ce numeşte „sabotajul nuclear al lui Putin".

Totuşi, liderul american a dezvăluit joi că îl urmăreşte cu atenţie pe Putin şi analizează modul în care acesta ar putea reacţiona în timp ce armata ucraineană face progrese pe front.

„Pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, avem o ameninţare directă cu utilizarea armelor nucleare, dacă, de fapt, lucrurile continuă pe calea pe care au luat-o. Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy şi criza rachetelor cubaneze", a declarat Biden la New York.

Biden a adăugat că el şi oficialii americani caută o soluţie diplomatică.

În criza rachetelor cubaneze din 1962, SUA, sub conducerea preşedintelui John Kennedy, şi Uniunea Sovietică, sub conducerea lui Nikita Hruşciov, au fost aproape de utilizarea armelor nucleare. Părţile au fost în conflict din cauza prezenţei rachetelor sovietice în Cuba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO