Business Internaţional

Preşedintele american Joe Biden va participa la un summit extraordinar al NATO, la Bruxelles

Preşedintele american Joe Biden va participa la un...

Autor: Mediafax

15.03.2022, 19:33 595

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va participa săptămâna viitoare, la Bruxelles, la un summit extraordinar al Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Ambasada americană de la sediul NATO.

"Preşedintele Biden vine săptămâna viitoare la sediul Alianţei Nord-Atlantice pentru a participa la o reuniune extraordinară a liderilor naţiunilor aliate din cadrul NATO", a comunicat, marţi seară, Misiunea SUA la NATO, prin Twitter.

Secretarul general Jens Stoltenberg a anunţat convocarea unui summit extraordinar al NATO pe 24 martie. "Vom aborda invazia Rusiei în Ucraina, susţinerea noastră puternică pentru Ucraina şi noi acţiuni de consolidare a apărării NATO şi a capabilităţilor pentru descurajare militară. În acest moment critic, America de Nord şi Europa trebuie să continue să fie împreună", a anunţat Jens Stoltenberg, prin Twitter.

Preşedinţia SUA a confirmat că Joseph Biden va participa la summitul NATO şi la o reuniune a Consiliului European. "Preşedintele se va deplasa la Bruxelles, unde va participa la summitul extraordinar al NATO de pe 24 martie, pentru a discuta despre eforturile continue pentru descurajare militară şi apărare ca reacţie la atacul neprovocat şi nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei, dar şi pentru a reafirma angajamentul nostru ferm faţă de aliaţii din NATO. De asemenea, preşedintele SUA va participa la sumitul Consiliului European", a declarat marţi seară Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO