Business Internaţional

Preşedintele Comisiei Europene: Există suficientă voinţă politică pentru salvarea euro

Preşedintele Comisiei Europene: Există suficientă voinţă politică pentru salvarea euro

Foto: AFP

Autor: Mediafax

05.09.2012, 17:05 229

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a dat asigurări, miercuri, că în prezent există suficientă voinţă politică pentru salvarea euro, iar integrarea europeană nu este pusă în pericol de criza actuală, transmite AFP.

"În Uniunea Europeană există o voinţă politică suficientă de a face tot ceea ce este necesar pentru protejarea euro, întrucât viitorul uniunii rezidă din viitorul integrării europene", a scris Barroso în cotidianul economic german Handelsblatt.

El a arătat că toate măsurile luate nu reduc ci aprofundează integrarea europeană, chiar dacă procesul deciziilor democratice în interiorul UE are nevoie de timp.

Barroso cere totodată ţărilor europene să facă uniunea bancară promovată de Comisie, detaliile urmând să fie prezentate pe 12 septembrie, în discursul său privind starea Uniunii.

Preşedintele CE a explicat că mecanismul comun de supraveghere bancară vizează creşterea încrederii în ţările care au nevoie de planuri de salvare şi reprezintă un prim pas în direcţia uniunii bancare.

Barroso susţine ca Banca Centrală Europeană să asigure această supraveghere, rol care va fi strict separat de cel de stabilire a politicii monetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO