Business Internaţional

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Limba engleză îşi pierde importanţa în Europa încet, dar sigur

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:...

Autor: Andrei Ionascu

05.05.2017, 14:23 34382

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri că "limba engleză îşi pierde importanţa în Europa încet, dar sigur", în cadrul unei conferinţe privind situaţia Uniunii Europene în contextul Brexit, notează site-ul BBC News.

Juncker a participat la o conferinţă în Florenţa, a precizat că se va adresa în limba franceză şi apoi a zâmbit, stârnind râsete şi aplauze din jur.

"Încet, dar sigur, limba engleză îşi pierde importanţa în Europa. În plus, în Franţa se desfăşoară acum alegeri...vreau ca ei să înţeleagă ce vorbesc", a spus Juncker.

Apoi, preşedintele Comisiei Europene a redevenit serios şi s-a referit la tensiunile dintre UE şi guvernul Marii Britanii în privinţa negocierilor pentru Brexit.

"În ciuda succeselor şi a creşterii economice, Marea Britanie a decis să părăsească UE şi asta este o tragedie. Vom negocia corect cu prietenii noştri britanici, dar să nu uităm că nu Uniunea Europeană abandonează Marea Britanie, ci invers. Asta contează foarte mult, este o diferenţă care se va resimţi în următorii ani, nu e un eveniment minor", a spus Juncker.

Creşterea economică în UE este de două ori mai mare decât cea din Statele Unite, iar cetăţenii din Blocul comunitar pot sta liniştiţi în viitorul apropiat, a subliniat Jean-Claude Juncker.

Joi, Theresa May, premierul Marii Britanii, a acuzat politicienii şi oficialii europeni că încearcă să influenţeze rezultatele alegerilor naţionale din 8 iunie. May a mai spus că anumiţi politicieni de la Bruxelles nu doresc ca negocierile pentru Brexit să aibă succes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO