Business Internaţional

Preşedintele Comisiei pentru afaceri economice şi monetare laudă preşedinţia română în fruntea Consiliului UE: Am finalizat un număr considerabil de dosare

Preşedintele Comisiei pentru afaceri economice şi...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

05.04.2019, 15:38 130

Roberto Gualtieri, preşedintele Comisiei pentru afaceri economice şi monetare (ECON) a Parlamentului European (PE), a felicitat, vineri, preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene (UE), deoarece a reuşit să finalizeze un număr impresionat de dosare. 

„Este o plăcere pentru mine să fiu la Bucureşti şi să am posibilitatea să particip la reuninea Eurogrup. (…) Este pentru mine o plăcere deosebită să fiu la Bucureşti, pentru că, în ultima lună, sub excelenta cooperare a preşedinţiei române (la Consiliul Uniunii Europene – n.red.), am reuşit să finalizăm un număr considerabil de mare de dosare, ceea ce a fost un risc, pentru că nu am avut mult timp pentru un număr mare de dosare importante, de la cele privind Invest EU până la unele sensibile privind serviciile financiare. Am finalizat totul, aşa că putem încheia acest mandat (al Parlamentului European - n.red.), că ne-am adus o contribuţie importantă la îmbunătăţirea cadrului legislativ de la nivelul european pentru a îmbunătăţi rezistenţa Uniunii Europene”, a afirmat Roberto Gualtieri, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri economice şi monetare (ECON) a Parlamentului European a participat vineri la întâlnirea Eurogrup care a avut loc la Bucureşti. Miniştrii de finanţe ai zonei euro s-au întâlnit vineri la Bucureşti, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) organizează vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, reuniunea informală a Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN). La eveniment vor participa peste 40 de delegaţii, aproximativ 1.000 de persoane, miniştrii de Finanţe din statele membre UE, Guvernatorii băncilor centrale, comisari europeni şi înalţi reprezentanţi ai instituţiilor UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO