Business Internaţional

Preşedintele Donald Trump anunţă: Statele Unite au încheiat un acord cu gigantul farmaceutic Moderna pentru 100 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus

Preşedintele Donald Trump anunţă: Statele Unite au...

Autor: Eduard Ivanovici

12.08.2020, 12:16 354

Preşedintele american Donald Trump anunţă că guvernul Statelor Unite a încheiat un acord cu gigantul farmaceutic Moderna pentru 100 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus, care se află în prezent în fazele finale ale studiilor clinice, scrie CNBC.

Moderna a declarat că acordul valorează 1,53 de miliarde de dolari şi include o opţiune de cumpărare a încă 400 de milioane de doze. Statele Unite au investit până acum 955 de milioane de dolari în vaccinul dezvoltat de Moderna, numit mRNA-1273, investiţiile totale ajungând astfel la 2,48 miliarde de dolari.

Compania a anunţat că rezultatele testelor clinice pot fi gata la începutul lunii octombrie. Guvernul federal al SUA a mai încheiat o serie asemănătoare de parteneriate cu alţi giganţi ai industriei farma, precum Pfizer şi Johnson and Johnson.

Statele Unite au înregistrat până acum 5,3 milioane de cazuri cu coronavirus, aproape 168.000 de decese şi au efectuat circa 67 de milioane de teste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO