Business Internaţional

Preşedintele Donald Trump apără decizia SUA de a-l asasina pe generalul iranian: Soleimani plănuia să arunce în aer Ambasada SUA de la Bagdad

Preşedintele Donald Trump apără decizia SUA de a-l...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

10.01.2020, 00:37 259

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a declarat joi că decizia de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani a fost luată deoarece acesta ar fi plănuit un atac asupra Ambasadei Statelor Unite de la Bagdad, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

„Am prins un adevărat monstru şi l-am eliminat, iar acest lucru ar fi trebuit să se întâmple mai demult. Am făcut-o pentru că plănuiau să ne arunce în aer ambasada. Am făcut-o şi din alte motive, care sunt evidente. Un militar american a murit şi alţii au fost grav răniţi cu o săptămână înainte”, a spus preşedintele american.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, Donald Trump a ameninţat că va lovi 52 de ţinte iraniene, inclusiv ţinte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagraţii în Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO