Business Internaţional

Preşedintele Elveţiei îi dă o nouă lovitură lui Zuckerberg: Proiectul criptomonedei Libra a eşuat în forma sa actuală

Preşedintele Elveţiei îi dă o nouă lovitură lui...

Autor: Teona Tomoiaga

28.12.2019, 10:38 957

Proiectul Facebook, Libra, a eşuat în forma sa actuală şi trebuie refăcut pentru a fi aprobat, a declarat Ueli Maurer, preşedintele Elveţiei şi ministru de Finanţe în Guvernul federal, potrivit Reuters.

"Nu cred că Libra are o şansă în forma sa actuală, deoarece băncile centrale nu vor accepta coşul de active care o susţin", a spus oficialul elveţian, la un post de televiziune din ţară.

"Proiectul, sub această formă, a eşuat", a adăugat el, în cadrul unui interviu.

Planurile pentru moneda digitală condusă de Facebook, care urmează să fie emisă şi guvernată de Asociaţia Libra din Geneva, au generat îngrijorari pentru autorităţile de reglementare şi politicieni, de la confidenţialitate la potenţialul său de a influenţa politica monetară şi de a schimba peisajul financiar global.

Oficialii care conduc proiectul, inclusiv co-fondatorul David Marcus de la Facebook, au spus că obstacolele de reglementare ar putea duce la întârzieri ale lansării, lansarea neputând fi finalizată în iunie, aşa cum se stabilise.

Criptomoneda Libra ar trebui să fie susţinută de o rezervă de active, cum ar fi depozite bancare sau obligaţiuni de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO