Business Internaţional

Preşedintele francez Emmanuel Macron anunţă că amânarea Brexit „este o mare greşeală”: Data de 31 octombrie trebuie să fie ultimul termen

Preşedintele francez Emmanuel Macron anunţă că...

Autor: Mihai Draghici

03.06.2019, 19:31 214

Data de 31 octombrie trebuie să fie ultimul termen pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a afirmat luni preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

"Cred că amânarea este o mare greşeală", a declarat Emmanuel Macron la Conferinţa Monetară Internaţională, desfăşurată la Palatul Elysée.

"Cred că acesta este ultimul termen. Am stabilit sfârşitul lunii octombrie ca ultimul termen, deoarece nu vreau ca noua Comisie Europeană să continue cu acest subiect", a precizat Macron, subliniind că reluarea negocierilor cu Londra pe tema Brexit ar fi "inacceptabilă".

Uniunea Europeană nu va renegocia proiectul de Acord Brexit elaborat împreună cu Marea Britanie, a reiterat săptămâna trecută, la summitul de la Bruxelles, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO