Business Internaţional

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, avertizează că înfrângerea reţelei SI "nu este finalul luptei" împotriva terorismului

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, avertizează că...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

09.11.2017, 13:29 74

"Am câştigat la Raqqa şi în săptămânile şi lunile următoare, sunt destul de sigur, vom reuşi să obţinem o victorie militară completă în teatrul Irak-Siria", a declarat Macron, aflat într-o vizită la Abu Dhabi, în cursul căreia s-a întâlnit cu personalul naval francez prezent în această ţară pentru a participa la operaţiunile împotriva Stat Islamic.

"Însă acesta nu va fi finalul luptei. Stabilizarea pe termen lung şi combaterea grupărilor teroriste vor fi elemente indispensabile care completează soluţia politică inclusivă şi pluralistă pe care o dorim pentru această regiune", a completat liderul de la Paris.

Macron a vizitat Emiratele Arabe Unite cu ocazia deschiderii Louvre Abu Dhabi, primul muzeu din afara Franţei care poartă numele celebrului obiectiv cultural. Preşedintele Franţei a caracterizat muzeul drept "un pod între civilizaţii" şi religii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO