Business Internaţional

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Cei trei candidaţi principali pentru preşedinţia CE nu au obţinut suficientă susţinere

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Cei trei...

Autor: Teodora Marinescu

21.06.2019, 08:05 598

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că cei trei candidaţi principali pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene nu au reuşit să primească suficientă susţinere în rândul liderilor europeni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Cei trei candidaţi principali, cele trei nume au fost testate de Donald Tusk, iar acesta consideră că nu există o majoritate pentru niciunul dintre ei", a declarat Macron.

"Este destul de clar că nu există o majoritate pentru domnul Weber", a adăugat acesta.

Întrebat dacă există tensiuni între Franţa şi Germania privind procesul de nominalizare, Macron a declarat că nu este împotriva unei candidaturi germane, reiterând că ar susţine-o pe Angela Merkel.

"Nu sunt împotriva unei candidaturi germane, am declarat anterior şi nu era o glumă, că dacă Angela Merkel ar fi fost un candidat, aş susţine-o, pentru că sunt de părere că are calităţi, aptitudini pentru a fi un preşedinte foarte bun al Comisiei", a mai afirmat Macron.

"Nu este ceea ce vrea şi îi respect decizia", a declarat oficialul francez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO