Business Internaţional

Preşedintele francez Emmanuel Macron, după arestarea lui Carlos Ghosn: Franţa va căuta să menţină stabilitatea Renault

Preşedintele francez Emmanuel Macron, după arestarea...

Autor: Departamentul Economic

19.11.2018, 15:12 342

„Este prea devreme pentru a comenta asupra acuzaţiilor, despre care nu am niciun fel de informaţii”, a declarat Macron reporterilor, în Bruxelles.

„Ca acţionar, oricum, Guvernul francez va urmări cu atenţie stabilitatea alianţei, a grupului Renault, dar şi situaţia angajaţilor, care se bucură de tot sprijinul statului”, a spus Macron.

Nissan a anunţat că preşedintele Carlos Ghosn va fi demis după ce a folosit active ale companiei în interes propriu şi a comis şi alte abateri nespecificate.

Statul francez deţine 15% din acţiunile Renault. Compania franceză deţine 43,4% din acţinile Nissan. Acţiunile Renault au înregistrat căderi importante la bursă, după apariţia informaţiilor legate de situaţia lui Ghosn.

Presa japoneză raportează că Carlos Ghosn şi-a subevaluat veniturile cu circa 44 de milioane de dolari şi a fost arestat.

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

Ghosn, născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO