Business Internaţional

Preşedintele francez Francois Hollande: Lupta împotriva Stat Islamic în Irak previne terorismul în Franţa

Preşedintele francez Francois Hollande: Lupta împotriva...

Autor: Mircea Olteanu

02.01.2017, 13:02 106

Hollande, cel mai important şef de stat care vizitează Irakul după iniţierea campaniei aeriene a coaliţiei internaţionale anti-SI, s-a întâlnit cu militarii francezi din Irak şi urmează să discute cu premierul Haider al-Abadi, preşedintele Fuad Masum şi preşedintele Parlamentului, Salim al-Juburi.

"A acţiona împotriva terorismului aici, în Irak, previne şi actele teroriste pe teritoriul nostru", a declarat Hollande în cursul unei vizite la o bază de lângă Bagdad unde sunt staţionaţi militarii francezi care antreneză trupele speciale irakiene.

Ministerul Apărării de la Paris a comunicat că avioanele franceze au distrus peste 1.700 de ţinte de la începutul campaniei aeriene împotriva Stat Islamic, în 2014.

Franţa a trimis 500 de militari cu rol de consiliere a forţelor locale din Irak şi se crede că trupele speciale franceze participă la luptele pentru eliberarea oraşului Mosul din mâinile militanţilor Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO