Business Internaţional

Preşedintele francez Macron vrea să creeze un front anti-nuclear la care să ia parte întreaga Europă. Trebuie negociat un nou tratat nuclear

Preşedintele francez Macron vrea să creeze un front...

Autor: Mircea Olteanu

04.12.2019, 07:42 76

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Europa ar trebui să participe la crearea unui nou tratat privind forţele nucleare intermediare şi să se fie parte semnatară a acordului, informează agenţia de ştiri Tass.

"După încetarea Tratatului INF [Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare], trebuie să ridicăm o nouă bază pentru securitate. Trebuie să înţelegem care vor fi relaţiile noastre cu Rusia. Vreau ca negocierile să continue. Europa speră ca opinia sa va fi luată în considerare la elaborarea unui nou tratat cu privire la forţele nucleare intermediare şi că Europa va deveni parte a acestui tratat", a spus Macron, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele SUA, Donald Trump, la summitul NATO de la Londra.

"Trebuie să asigurăm securitatea Europei şi mă gândesc la cei din apropierea graniţelor ruseşti - la cei care nu sunt acoperiţi de Tratatul INF, astfel încât să nu fie vulnerabili în faţa armelor ruse", a adăugat preşedintele francez.

Macron a mai spus marţi că această situaţie va fi discutată în cadrul unei sesiuni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO