Business Internaţional

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a distanţat de comentariul preşedintelui american, Joe Biden, despre Putin

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a distanţat...

Autor: Petru Mazilu

27.03.2022, 17:00 145

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a distanţat de comentariul preşedintelui american Joe Biden potrivit căruia liderul rus Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere".

Preşedintele francez îndeamnă la eforturi de reducere a tensiunilor şi a vorbit de mai multe ori cu preşedintele rus în cadrul unor eforturi de pacificare eşuate până acum. O nouă discuţie cu Putin ar putea avea loc duminică sau luni.

Când a fost întrebat despre remarca lui Joe Biden, acesta a declarat la televiziunea France-3 că „ar trebui să fim realişti şi... să facem totul pentru ca situaţia să nu scape de sub control".

„Nu aş folosi aceşti termeni, pentru că eu continui să vorbesc cu preşedintele Putin... vrem să oprim războiul pe care Rusia l-a lansat în Ucraina", a mai spus Macron, citat de Sky News.

De asemenea, Emmanuel Macron a subliniat că SUA rămâne un aliat important.

„Nu este o problemă: Împărtăşim multe valori comune, dar cei care trăiesc alături de Rusia sunt europenii", a precizat Macron.

Preşedintele francez a declarat că va discuta cu Putin despre realizarea unui coridor umanitar pentru oraşul asediat Mariupol. Propunerea a fost discutată cu Turcia şi Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO