Business Internaţional

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron s-a întâlnit la palatul Élysée cu Elon Musk pentru a discuta despre oportunităţi de investiţii. Musk: „Sunt încrezător că, în viitor, Tesla va face investiţii semnificative în Franţa”

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron s-a întâlnit la...

Autor: Valeriu Dănilă

17.05.2023, 17:03 85

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat discuţii cu Elon Musk, ca parte a eforturilor sale de a contracara subvenţiile şi stimulentele fiscale americane despre care oficialii europeni spun că riscă să îndepărteze investiţiile în baterii şi alte tehnologii pivotale tranziţiei energetice, titrează The Wall Street Journal.

Musk, CEO-ul multor companii printre care Tesla, Twitter, SpaceX, s-a întâlnit cu Macron în palatului Élysée. Apoi aceştia au luat prânzul la palatul Versailles, casa istorică a regilor francezi, împreună cu mulţi alţi directori străini, în cadrul conferinţei de investiţii oragnizate de preşedintele Franţei.

După tête-à-tête, Elon Musk le-a spus reporterilor că nu are niciun anunţ imediat de făcut, adăugând că a fost foarte impresionat de preşedintele francez.

„Sunt încrezător că, în viitor, Tesla va face investiţii semnificative în Franţa”, a spus Elon Musk.

Preşedintele Franţei încearcă să construiască în Uniunea Europeană ceea ce el numeşte un „al treilea pol” capabil să contracareze puterea economică şi militară a SUA şi China. Numai prin dezvoltarea propriei sale politici industriale, precum şi a puterii militare, UE poate deveni suficient de autonomă faţă de SUA pentru a-şi modela propriul destin, spune liderul francez.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO