Business Internaţional

Preşedintele Franţei îi avertizează pe chinezi: Europa trebuie să participe ca partener egal la iniţiativa noului Drum al Mătăsii

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Autor: Catalina Apostoiu

11.01.2018, 00:00 254

În timpul vizitei efectuate recent în China, preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat Beijingul că va întâmpina probleme în ceea ce priveşte proiectul de dezvoltare Drumul Mătăsii în valoare de 100 miliarde de euro dacă Europei nu i se va permite să participe ca partener egal, potrivit Handelsblatt.

La sfârşitul vizitei de trei zile, Macron a anunţat că preşedintele chinez Xi Jinping a confirmat faptul că un contract prin care China va comanda 184 de aeronave Airbus A320 va fi „finalizat în scurt timp“, scrie Deutsche Welle.

Cele 184 de avioane ar urma să fie livrate către 13 companii aeriene în 2019 şi 2020. Tranzacţia ar putea avea o valoare de cel puţin 15 miliarde de euro.

De asemenea, în timpul vizitei s-a ajuns la un acord prin care China va anula embargoul impus asupra cărnii de vită din Franţa în 2001. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO