Business Internaţional

Preşedintele Iohannis: Migranţi vom avea în continuare, să nu-şi facă nimeni iluzii că se va opri fluxul

Preşedintele Iohannis: Migranţi vom avea în...

Autor: Iasmina Ardelean

08.03.2018, 14:10 129

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, joi, după întâlnirea cu omologul său sârb, Aleksandar Vučić, că vor exista migranţi în continuare la graniţa dintre Serbia şi România, precizând însă că nu există probleme între cele două ţări în această privinţă.

„Avem, în continuare, persoane care au statulul de migrant şi încearcă să treacă din Serbia în România. Migranţi vom avea şi în continuare, nu trebuie să-şi facă nimeni iluzii că se va opri fluxul migratoriu şi atunci e nevoie de proceduri foarte clare, pe zona de graniţă. Nu am nicio temere în această privinţă şi sunt convins că se vor găsi colaborări din ce în ce mai eficiente. Cred că nu avem nicio problemă între Serbia şi România în această privinţă”, a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic.

Preşedintele Serbiei a susţinut că cele două ţări au colaborat pe durata acestei perioade, când Serbia s-a confruntat cu un număr mare de migranţi.

„Dar eu cred că colaborarea este bună, ea poate fi îmbunătăţită, însă în ceea ce priveşte criza imigranţilor, România a ajutat Serbia, dar şi Serbia a ajutat România”, a spus Vucic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO