Business Internaţional

Preşedintele „latte”: Howard Schultz, fostul preşedinte al imperiului Starbucks, vrea să candideze la preşedinţia SUA

Preşedintele „latte”: Howard Schultz, fostul...

Autor: Alex Ciutacu

29.01.2019, 07:00 194

Howard Schultz, fostul preşedinte şi CEO al Starbucks, care porneşte săptămâna aceasta într-un turneu de carte, susţine că „se gândeşte serios să candideze la prezidenţiale”, din ipostaza de centru, care se poziţionează în afara sistemului celor două partide, potrivit CNBC.

Numărul celor care vor să se avânte în cursă împotriva lui Donald Trump creşte în fiecare zi, iar magnatul în vârstă de 65 de ani care a transformat un lanţ local de cafenele într-un mamut gigant, ia în calcul varianta unei candidaturi din poziţia de independent, a declarat acesta pentru CBS.

„Iau serios în considerare cursa pentru prezidenţiale. Voi candida drept un independent de centru, în afara sistemului celor două partide”, spune Schultz.

Fostul şef al Starbucks s-a auto-declarat democrat de o viaţă întreagă, denunţând „eşecul nesăbuit” atât al Democraţilor cât şi al Republicanilor.

„Trăim într-unul dintre cele mai fragile momente, nu doar pentru că preşedintele nu este calificat pentru a fi preşedinte, ci mai mult din cauza faptului că ambele partide sunt implicate zilnic în răzbunări politice, în loc să facă ce e necesar pentru poporul american”, adaugă Schultz.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO