Business Internaţional

Preşedintele Parlamentului European, despre întrevederea cu noul premier al Greciei: "I-am recomandat cu insistenţă să se calmeze pe plan verbal"

Preşedintele Parlamentului European, despre...

Autor: Iuliana Enache

01.02.2015, 14:44 493

Schulz a declarat pentru ediţia de duminică a cotidianului german Die Welt că a transmis această recomandare în timpul întrevederilor pe care le-a avut săptămâna trecută cu Alexis Tsipras, care vrea să renegocieze datoria masivă a Greciei.

"I-am recomandat cu insistenţă să se calmeze pe plan verbal. Acest lucru nu îl ajută cu nimic", a declarat Martin Schulz.

"Tsipras ar fi mai inspirat să înceteze atacurile împotriva Angelei Merkel", a declarat el, adăugând că Guvernul german, printre alţii, va fi cel care îl va ajuta.

Germania a reiterat după alegerile care l-au adus la putere pe liderul Syriza, partid al stângii radicale antiausteritate, că aşteaptă de la Grecia să îşi onoreze angajamentele în materie de reforme economice şi fiscale.

Germania a suportat cea mai mare parte a datoriei greceşti, iar cancelarul german a exclus sâmbătă într-un interviu acordat presei o "nouă ştergere" a datoriei aşa cum vrea Alexis Tsipras.

Martin Schulz, care a fost primul oficial european primit de noul premier grec la Atena, joi, a declarat că germanii nu sunt singurii sceptici cu privire la evoluţia actuală a Greciei, ci întreaga Uniune Europeană îşi pune întrebări.

"Unora poate că le place să critice germanii dar este o viziune pe termen scurt care nu permite progrese", a apreciat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO