Business Internaţional

Preşedintele Partidului Socialist din Germania consideră că retorica lui Donald Trump la adresa Coreei de Nord este periculoasă

Preşedintele Partidului Socialist din Germania...

Autor: Andrei Ionascu

10.08.2017, 18:33 58

"Suntem îngrijoraţi de faptul că preşedintele american coboară la nivelul dictatorului nord-coreean [Kim Jong-Un]. Ne aflăm într-o situaţie în care trebuie să transmitem în mod clar guvernului american că duelul verbal duce la exacerbarea conflictului", a spus Schulz, care va candida pentru funcţia de cancelar al Germaniei.

În viziunea politicianului german, Europa ar trebui să se delimiteze de abordarea Washingtonului faţă de regimul de la Phenian.

"Trebuie să folosim toate canalele pentru a obţine detensionarea conflictului, pentru a transmite mesajul nostru către preşedintele american, că retorica lui este periculoasă. Mişcările iraţionale ale dictatorului nord-coreean necesită un răspuns raţional", a spus Schulz.

Referindu-se la capacitatea Uniunii Europene de a influenţa situaţia din Coreea de Nord, liderul Partidului Socialist din Germania consideră că rolul de lider trebuie să fie jucat de ţările europene care sunt membre ale Consiliului de Securitate al ONU.

În opinia lui Schulz, Marea Britanie şi Franţa trebuie să exercite presiuni asupra Chinei în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

"Guvernul de la Beijing trebuie să-şi folosească influenţa pentru a aduce în simţiri autorităţile de la Phenian. Cu toate acestea, condiţia ar trebui să fie aceea că un alt membru al Consiliului de Securitate al ONU, SUA, nu va accentua tensiunile", a concluzionat Schulz.

Marţi, preşedintele american Donald Trump a apreciat demersurile făcute de către comunitatea internaţională în privinţa situaţiei din Coreea de Nord şi a subliniat că abordarea trebuie să fie "dură" şi "decisivă". Trump a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO