Business Internaţional

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ia măsuri împotriva internetului. Vrea să interzică „conţinutul toxic”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ia măsuri împotriva...

Autor: Cezara Mîndrescu

29.01.2022, 20:24 785

Preşedintele Vladimir Putin consideră internetul ca fiind principalul vinovat de coruperea de minori şi intentionează să ia măsuri drastice pentru interzicerea conţinutului „toxic”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat administraţiei sale să ia în considerare un nou sistem de interzicere a conţinutul „toxic” de pe internet, deşi mai multe detalii încă nu au fost făcute publice.

Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidenţiale de pe site-ul Kremlinului, a fost descris ca un „registru autoreglementat al conţinutului toxic” care ar fi folosit „pentru protejarea minorilor”.

Kremlinul ar urma să-l revizuiască până la 1 iunie.

Ordinul, care datează de joi, a fost semnala pentru prima dată de presa rusă sâmbătă, notează Reuters.

Putin dă vina pe internet pentru coruperea tinerilor şi pentru că a alimentat protestele de stradă ale oponenţilor politici consideraţi extremişti de către autorităţi.

Rusia a intensificat încă de anul trecut presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând pedepse considerabile. Google a fost amendat cu aproape 100 de milioane de dolari pentru că nu a şters un conţinut „interzis” conform legislaţiei ruse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO