Business Internaţional

Preşedintele Samsung a fost spitalizat după ce a suferit un atac de cord

Preşedintele Samsung a fost spitalizat după ce a...

Autor: Cătălina Butan

11.05.2014, 15:57 171

Preşedintele producătorului sud-corean de IT&C Samsung, Lee Kun Hee, a fost internat într-un spital din Seul după ce a suferit sămbătă seară un atac de cord, scrie Wall Street Journal. Publicaţia americană notează însă că starea lui Lee-Kun Hee este în prezent stabilă.

Oficialii spitalului şi ai Samsung nu au comentat cu privire la perioada în care preşedintele Lee Kun Hee va fi internat. Lee Kun-hee a supravieţuit deja unui cancer.

Samsung Electronics este cel mai mare producător de telefoane mobile, televizoare şi cipuri de memorie din lume. Producătorul a înregistrat un profit net de 7,2 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an, în urcare cu 7,3% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Afacerile companiei au fost sprijinite în primul trimestru de cererea mai ridicată pentru smartphone-urile şi tabletele ieftine din gama Galaxy şi de vânzările mai mari de televizoare înainte de Cupa Mondială la fotbal, potrivit Bloomberg.

Lee a pus bazele Samsung Electronics, emblema celui mai mare conglomerat sud-coreean Samsung Group, şi l-a transformat într-un brand care vinde orice, de la semiconductori la televizoare şi alte electrocasnice. Chiar dacă Lee Kun Hee este tot mai puţin implicat în operaţiunile zilnice ale gigantului IT, care este condus de trei executiv, zvonurile spun că deciziile strategice finale îi aparţin acestuia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO