Business Internaţional

Preşedintele SEC, Gary Gensler, avertizează asupra „fragilităţii” sistemului bancar în contextul utilizării inteligenţei artificiale. Oficialul responsabil de reglementarea bursei americane prevede că următoarea criză financiară va pleca de la utilizarea AI în procesele critice

Preşedintele SEC, Gary Gensler, avertizează asupra...

Autor: Valeriu Dănilă

17.05.2023, 17:02 167

Următoarea criză financiară ar putea apărea din utilizarea inteligenţei artificiale de către companii, a declarat Gary Gensler, preşedintele Securities and Exchange Commission (SEC), avertizând asupra potenţialului „risc sistemic” reprezentat de proliferarea tehnologiei, scrie The Wall Street Journal.

Agregatoarele de date şi platformele de inteligenţă artificială ar putea fi componente majore ale „fragilităţii” viitorului sistemului financiar, a explicat acesta la o conferinţă organizată de Financial Industry Regulatory Authority, organismul de auto-reglementare al companiilor de pe Wall Street.

Oamenii din viitor ar putea să se uite în trecut şi să zică: „Criza din 2027 a fost din cauza faptului că totul s-a bazat pe o singură componentă, inteligenţa artificială generativă, iar o multitudine de aplicaţii au fost construite doar pe acest fundament”.

La fel ca Gary Gensler, majoritatea oficialilor guvernamentali au adoptat o poziţie sceptică faţă de AI, chiar dacă multe companii din economie s-au arătat entuziaste cu privire la utilizarea tehnologiei.

Băncile şi alte instituţii financiare au început să folosească inteligenţa artificială într-o varietate de funcţii, inclusiv pentru verificarea noilor clienţi sau a tranzacţiilor suspecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO