Business Internaţional

Preşedintele Serbiei le promite câte 100 de euro tinerilor

Preşedintele Serbiei le promite câte 100 de euro tinerilor

Autor: Bogdan Cojocaru

10.02.2022, 00:00 97

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a spus că tinerii vor primi câte 100 de euro suplimentari de la stat ca ajutor financiar până la sfârşitul lunii iunie a acestui an, scrie Serbia Monitor.

Anunţul a fost făcut la postul de televiziune preferat al liderului sârb, Happy TV.

Ajutorul financiar va fi plătit pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. „Tocmai am terminat întâlnirea cu ministrul de finanţe şi cu prim-ministrul.

Vom oferi un nou pachet de ajutar tinerilor şi aceştia pot conta pe cel puţin 100 de euro până la Vidovdan (28 iunie - sărbătoare naţională şi religioasă). Nu vom face acest lucru înainte de alegeri“, a subliniat Vucic.

Preşedintele susţine că această măsură ar stimula consumul şi, prin urmare, creşterea economică. El a mai spus că guvernul sârb negociază în prezent cu 92 de investitori, care intenţionează să investească un total de 7,3 miliarde de euro şi să creeze 35.000 de noi locuri de muncă.

Vucic a adăugat că ia în considerare ca până la sfârşitul mandatului noului guvern salariul mediu să ajungă la 1.000 de euro pe lună, iar pensia medie de 500 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO