Business Internaţional

Preşedintele televiziunii americane CBS îşi dă demisia pe fondul unor acuzaţii de hărţuire sexuală, dar pleacă cu 120 mil. dolari

Preşedintele televiziunii americane CBS îşi dă...

Autor: Alex Ciutacu

11.09.2018, 00:00 99

Leslie Moonves, preşedintele şi CEO-ul companiei de televiziune americane CBS, îşi dă demisia după o serie de acuzaţii care pretind că acesta ar fi hărţuit şi asaltat sexual mai multe femei de-a lungul carierei sale, într-o mişcare ce reprezintă o prăbuşire dramatică a unuia dintre cele mai puternice personaje din industria de entertainment, potrivit Wall Street Journal.

Plecarea lui Moonves din companie după 20 de ani încheie bătălia asupra controlului companiei între acesta şi cel mai mare acţionar al CBS, Shari Redstone.

Acum, Redstone anunţă că va schimba structura de management cu şase directori noi, insistând asupra ideii de a vinde cât mai repede compania, potrivit CNN.

Moonves a fost unul dintre cel mai bine plătiţi executivi din industria media, cu peste 100 de milioane de dolari pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO