Business Internaţional

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, anunţă o ofensiva militară de amploare în Siria dacă SUA nu respectă promisiunile

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, anunţă o ofensiva...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

22.10.2019, 14:46 192

Turcia va relua, marţi seară, ofensiva militară în nordul Siriei, în cazul în care grupurile kurde nu se retrag în afara zonei de securitate, a avertizat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, citat de cotidianul Le Figaro.

"Armistiţiul expiră marţi la ora 22.00 (22.00, ora României). Dacă promisiunile făcute de americani nu sunt respectate, operaţiunea va fi reluată cu o mai mare determinare", a declarat Recep Tayyip Erdogan înainte de a pleca în Rusia pentru o întrevedere cu preşedintele Vladimir Putin.

Recep Tayyip Erdogan a afirmat că "700 - 800" de militanţi kurzi s-au retras deja din zona de securitate, argumentând că au mai rămas 1.200 - 1.300.

Turcia vrea crearea unei zone de securitate de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia, pe partea siriană. Administraţia de la Ankara a cerut retragerea din această zonă a grupurilor insurgente kurde.

Conform organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), în pofida armistiţiului anunţat, armata turcă a continuat vineri bombardamentele în Siria, atacând obiective din zonele Bab al-Kheir, situată la periferia orăşelului Ras al-Ain. Cel puţin 14 civili au fost ucişi, a transmis OSDO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO