Business Internaţional

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat că forţele militare ucrainene sunt "în contraofensivă"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat...

Autor: Mihai Draghici

10.06.2023, 20:32 73

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, sâmbătă, că forţele militare ucrainene sunt "în contraofensivă", refuzând să ofere detalii despre amploarea operaţiunilor.

"Este interesat ce a spus (preşedintele Vladimir) Putin despre ofensiva noastră. Este important că Rusia simte că nu i-a rămas prea mult timp, în opinia mea. În Ucraina sunt acţiuni contraofensive şi defensive. Nu voi spune detaliat în ce stagiu. Cred că vom simţi acest lucru", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei de presă Ukrinform, cu ocazia întâlnirii cu premierul Canadei, Justin Trudeau, aflat în vizită la Kiev.

Forţele militare ucrainene au intensificat, în ultimele zile, atacurile pe frontul din sud-estul ţării, în contextul informaţiilor privind lansarea unei contraofensive de amploare. Ministerul rus al Apărării a semnalat atacuri ale forţelor ucrainene în zone ocupate din regiunile Doneţk şi Zaporojie, precizând că incursiunile au fost respinse.

"Putem afirma în mod absolut că a început această ofensivă. Trupele ucrainene nu şi-au atins obiectivele pe niciun câmp de luptă, dar regimul de la Kiev încă dispune de potenţial ofensiv", a declarat vineri preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.