Business Internaţional

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski le cere parlamentarilor francezi să susţină eforturile de "apărare a libertăţii"

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski le cere...

Autor: Mediafax

23.03.2022, 17:43 53

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri, în discursul rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Parlamentului Franţei, intensificarea eforturilor ţărilor europene pentru "apărarea libertăţii comune" şi pentru a forţa Rusia să accepte pacea.

"Sunt recunoscător pentru onoarea de a mă adresa membrilor Parlamentului Franţei. Sunt sigur că ştiţi foarte bine ce se întâmplă în Ucraina, ştiţi ce s-a produs şi ştiţi cine este vinovat. Mă adresez dumneavoastră pentru a vă întreba cum putem reinstaura pacea în Ucraina", a declarat Volodimir Zelenski în discursul rostit în faţa membrilor Adunării Naţionale şi Senatului Franţei.

Preşedintele Ucrainei a denunţat atacurile armatei ruse asupra şcolilor şi spitalelor din Ucraina, inclusiv "asediul brutal" asupra oraşului Mariupol. "În anul 2022, în Ucraina, în Europa, sute de mii de oameni nu se gândeau că lumea lor poate fi distrusă", a subliniat liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski a pledat pentru "apărarea libertăţii comune" în Europa. "Trebuie să acţionăm împreună, să exercităm împreună presiuni pentru a forţa Rusia să caute pacea", a subliniat Volodimir Zelenski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO