Business Internaţional

Preşedintele UEFA anunţă planurile pentru reluarea competiţiilor sportive

Preşedintele UEFA anunţă planurile pentru reluarea...

Autor: Mihaela Măncilă

28.03.2020, 14:24 63

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, spune că există trei soluţii pentru reluarea fotbalului mondial. Oficialul UEFA nu a exclus şi varianta ca actualul sezon să nu se mai joace deloc.

Pandemia de coronavirus a blocat tot şi nimeni nu poate anunţa cu certitudine când viaţa îşi va relua cursul natural.

Cu toate acestea, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că a pregătit trei planuri pentru reluarea competiţiilor sportive, iar variantele sunt cuprinse în perioada mai - iunie 2020.

„Nu ştim când se va termina pandemia, aşa că avem un planurile A, B şi C. Suntem pregătiţi pentru a găsi soluţii diferite. Trebuie să aşteptăm, la fel ca toţi ceilalţi. A fost dificil să suspendăm Campionatul European, este principala sursă de venit pentru cele 50 de federaţii din totalul de 55. Dar aceasta a fost decizia corectă. Sunt mai multe opţiuni gândite pentru perioada început de mai şi până la finalul lunii iunie. Dacă nu vom putea să facem acest lucru, probabil sezonul se va pierde. Deşi este şi o propunere de a se încheia acest campionat la începutul sezonului următor, care ar începe puţin mai târziu. Soluţia luată trebuie să fie cea mai bună pentru majoritatea cluburilor şi ligilor, iar dacă ligile se vor relua, se vor relua şi meciurile din cupe şi am putea profita de aceleaşi date", a spus Aleksander Ceferin, potrivit marca.com.

În plus, Aleksander Ceferin a atenţionat că toate deciziile luate trebuie să fie în funcţie şi de EURO 2021, care are deja o dată stabilită.

„Dacă sezonul se prelungeşte, trebuie, de asemenea, să avem în vedere că EURO 2021 va începe la 11 iunie şi că până atunci campionatele trebuie să fie deja încheiate", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO