Business Internaţional

Preşedintele Zelenski acuză Rusia, la reuniunea G7, că vrea escaladarea conflictului şi implicarea Belarusului

Preşedintele Zelenski acuză Rusia, la reuniunea G7, că...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

11.10.2022, 18:07 83

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, la reuniunea în format online a Grupului G7, că omologul său rus, Vladimir Putin, dispune încă de mijloace pentru escaladarea conflictului militar şi că vrea să atragă în război şi Belarusul.

Vladimir Putin este "la finalul deţinerii puterii, dar încă are mijloacele de escaladare a conflictului. În plus, vrea să implice direct Belarusul în război", a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde, la reuniunea G7, cerând o misiune internaţională pentru monitorizarea frontierei dintre Ucraina şi Belarus.

Liderul de la Kiev le-a cerut liderilor G7 să contribuie la protejarea spaţiului aerian al Ucrainei. "Milioane de oameni ar fi recunoscători Grupului G7 pentru o astfel de asistenţă", a subliniat Zelenski.

De altfel, Volodimir Zelenski a cerut Grupului G7 să sancţioneze Rusia pentru atacurile asupra infrastructurii energetice prin impunerea de limite de preţ la exporturile ruse de petrol şi gaz. "Trebuie să existe profit zero pentru un stat terorist", a susţinut Zelenski, citat de BBC News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO