Business Internaţional

Preşedintele Zelenski cere avioane de la NATO şi îi cere lui Vladimir Putin să se aşeze cu el la masă pentru discuţii

Preşedintele Zelenski cere avioane de la NATO şi îi...

Autor: Alex Ciutacu

03.03.2022, 18:39 3056

Preşedintele Volodimir Zelenski a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut apel către Occident pentru avioane de război, potrivit BBC.

„Dacă nu aveţi puterea de a închide spaţiul aerian de deasupra Ucrainei, atunci daţi-mi avioane. (…) Dacă noi nu vom mai fi, doamne fereşte, vor urma Letonia, Lituania, Estonia”.

Cele trei ţări menţionate de liderul ucrainean sunt membre NATO, ceea ce înseamnă că dacă Rusia ar invada una dintre ele ar intra în război cu întreaga Alianţă.

Totodată, liderul Ucrainei a făcut apel la Vladmir Putin şi a susţinut că discuţiile directe cu el sunt „singura modalitate de a opri acest război”.

„Noi nu am atacat Rusia şi nici nu plănuim să o atacăm. Ce vreţi de la noi? Lăsaţi-ne teritoriul în pace. (…) Stai cu mine la discuţii. Doar să nu stai la 30 de metri distanţă”, a spus Volodimir Zelenski, referindu-se la fotografiile deja celebre cu masa lungă la care au discutat Putin şi Macron la ultima întâlnire faţă-n faţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO