Business Internaţional

Presiune inflaţioniste rămând ridicate în Regatul Unit fiind alimentate de creşterea constantă a salariilor. În februarie acestea au crescut cu 6,6%

Presiune inflaţioniste rămând ridicate în Regatul...

Autor: Valeriu Dănilă

02.03.2023, 16:36 77

Presiunile asupra salariilor şi costurilor au rămas ridicate pentru firmele din Marea Britanie. Luna trecută creşterea anuală a salariilor a revenit la 6,6% în februarie, de la 6,3% în ianuarie, scrie Financial Times.

Directorii financiari ai companiilor britanice estimează o creştere a salariilor pentru anul următor în medie cu 5,7% în februarie, cifră neschimbată faţă de luna precedentă, potrivit sondajului Decision Makers Panel, publicat joi de Banca Angliei.

Sondajul este urmărit îndeaproape de factorii de decizie şi susţine opinia că Banca Angliei va trebui să majoreze din nou ratele dobânzilor. „BoE acordă foarte multă atenţie [DMP] şi ceea ce spune despre pieţa forţei de muncă”, a declarat Chris Turner, economist la ING.

Sondajul, realizat între 3 şi 17 februarie la aproape 2.500 de companii, a arătat, de asemenea, că firmele au raportat o creştere a costurilor unitare cu 9,8% de anul trecut până în februarie, având o scădere marginală de la 9,9% în ianuarie.

Pieţele estimează că banca centrală va majora ratele cu 25 de puncte de bază la următoarea sa întâlnire din 23 martie.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO