Business Internaţional

Preţul aurului a scăzut la minimul ultimelor trei luni

Preţul aurului a scăzut la minimul ultimelor trei luni

Foto: Shutterstock

Autor: Anca Dumitrescu

04.04.2012, 20:15 598

Preţul aurului a scăzut miercuri la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, după comentariile de marţi ale Rezervei Federale a Statelor Unite, care au temperat speranţele că ar putea relua operaţiunile de suplimentare a lichidităţilor pentru susţinerea economiei americane, transmite Reuters.

La ora 15:42 GMT, aurul spot era tranzacţionat în scădere cu 1,6%, la 1.618,6 dolari uncia, după ce în timpul tranzacţiilor a atins 1.612,3 dolari uncia, cel mai redus nivel atins după 10 ianuarie. Cotaţia aurului a scăzut în această săptămână cu 3%.

Politica monetară ultra-relaxată a Statelor Unite, cu dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero şi operaţiuni de suplimentare a lichidităţilor din piaţă, a contribuit la creşterea la un nivel record a preţului aurului, în 2011.

Rezerva Federală a SUA a publicat marţi seara minuta celei mai recente şedinţe de politică monetară, care arată că reluarea programului de achiziţii de obligaţiuni de pe piaţa secundară pentru creşterea lichidităţilor din economie este tot mai puţin probabilă, conducerea băncii centrale americane îndepărtându-se tot mai mult de această idee.

"Nu aş fi surprins dacă preţul aurului va coborî spre nivelul de 1.600 de dolari uncia, care va funcţiona ca un palier", a declarat Walter de Wet, analist la Standard Bank.

Şi alte metale preţioase au avut o evoluţie negativă, cotaţia platinei coborând cu 2,3%, la 1.597,39 dolari uncia. Preţul argintului este în scădere cu 3,6%, la 31,46 dolari uncia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO