Business Internaţional

Preţul aurului creşte necontenit, vine criza? Preţul aurului ar putea atinge un nivel record de 2.000 de dolari pe uncie, spun analiştii

Preţul aurului creşte necontenit, vine criza? Preţul...

Autor: Dragoş Dinu

10.09.2019, 19:55 2340

Preţul aurului ar putea atinge un nivel record de 2.000 de dolari pe uncie în următorii doi ani, anunţă analiştii Citigroup- în condiţiile în care creşterea economică a Statelor Unite încetineşte, iar Rezerva Federală a SUA reduce ratele dobânzilor, scrie Financial Times.

Gigantul bancar Citigroup, cu sediul la New York, apreciază într-o notă că aurul ar putea atinge niveluri record- văzute ultima dată în urmă cu opt ani, când aurul a crescut la 1.900 de dolari pe uncie- având în vedere incertitudinea alegerilor prezidenţiale din 2020 şi a economiei americane, care dă semne de recesiune.

Preţul aurului a crescut în 2019 cu 17%, într-o perioadă plină de randamente negative, în care investitorii îşi găsesc liniştea în metalul preţios.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO