Business Internaţional

Preţul aurului sare în aer din nou. Uncia de aur a ajuns să coste aproape 2.000 de dolari, fenomen alimentat de tensiunile dintre SUA şi China

Preţul aurului sare în aer din nou. Uncia de aur a...

Autor: Stefab Stan

28.07.2020, 13:36 609

Preţul aurului atinge un nou record, în condiţiile în care tot mai mulţi investitori au căutat active sigure în care să îşi ţină banii, şi se apropie puternic de bariera de 2.000 de dolari uncia, scrie BBC.

Creşterea tensiunilor politice din China şi Statele Unite continuă să alimenteze temerile investitorilor, alături de pandemia de COVID, ceea ce a dus preţul aurului la 1.944 dolari uncia.

Până în acest moment, s-au înregistrat peste 16 milioane de cazuri la nivel global.

Mulţi investitori resping ideea de a paria pe aur pentru că nu plăteşte dividende sau dobândă, dar în vremuri de criză preţul urcă extrem de rapid. Anul acesta, preţul aurului a urcat cu 28%.

La Bucureşti gramul de aur fost cotat, conform cursului anunţat de BNR, la 256,1546 lei pe gram, puţin sub maximul tuturor timpurilor atins luni, de 257,3676 lei/gram.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO