Business Internaţional

Preţul business-ului: EON va concedia 5.000 de oameni după tranzacţia cu RWE

Preţul business-ului: EON va concedia 5.000 de oameni...
10.04.2018, 00:25 3381

Compania EON SE va concedia 5.000 de angajaţi în cadrul tranzacţiei de preluare a business-ului Innogy SE, o mutare care va marchează cel mai mare şoc din sectorul energetic german din ultimii ani, potrivit Bloomberg.

Valoarea tranzacţiei dintre EON şi competitorul RWE este de 22 de miliarde de euro, iar preluarea companiei Innogy va propulsa cei doi lideri ai industrei de energie electrică şi a celei de gaz, potrivit unei declaraţii publice comune. RWE a transmis că nu se aşteaptă la reduceri de personal.

Ţinta companiei EON este de a reduce costurile cu 600-800 de milioane de euro până în 2022. Astfel ar putea îndeplini planul de a deveni un manager de reţea şi un furnizor de energie în linie cu ambiţiile cancelarului german Angela Merkel de a reduce poluarea. În urma tranzacţiei, RWE se va întoarce spre alte tipuri de energie regenerabilă care ar putea fi o alternativă viabilă la reţeaua actuală bazată în principal pe cărbune şi putere nucleară.

„Această schimbare strategică va crea două companii cu ţinte foarte bine stabilite”, a transmis CEO-ul EON Johannes Teyssen. CEO-ul companiei RWE, Rolf Martin Schmitz a spus că, „mărimea este crucială” în exploatarea oportunităţilor de business, încât subvenţiile pentru energie regenerabilă dispar, iar energia convenţională va deveni „inima fiecărei societăţi industriale din viitor”.

EON a transmis de asemenea câştiguri peste estimări pentru anul 2017. Compania a declarant că venitul net ajustat pe anul trecut a fost de 1,5 miliarde de euro, peste estmările de 1,33 miliarde de euro, colectate de Bloomberg de la economişti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO