Business Internaţional

Preţul petrolului Brent a scăzut sub pragul psihologic de 80 de dolari pentru prima dată în ultimii patru ani

Preţul petrolului Brent a scăzut sub pragul psihologic...

Autor: Daniela Stoican

14.11.2014, 00:00 741

Preţul petrolului Brent, extras din Marea Nordului, a scăzut pentru prima dată în ultimii patru ani sub pragul psihologic de 80 de dolari şi a ajuns ieri la 78,8 de dolari pe baril după ce datele economice mai slabe din China s-au adăugat avertismentelor că la nivel mondial ar putea apărea un exces de ofertă de ţiţei. Scăderea reprezintă un nou semn de slăbiciune a economiei mondiale, scrie The Guardian.

Administraţia pentru Informaţii din Energie a SUA a redus previziunile de producţie de petrol şi a anticipat că Arabia Saudită îşi va reduce livrările. Anunţul potrivit căruia creşterea producţiei industriale din China a încetinit în octombrie a afectat de asemenea preţul petrolului.

„Ţiţeiul rămâne sub presiune după ce datele privind producţia industrială din China pentru prima lună din trimestrul patru ridică noi semne de întrebare privind cererea de petrol la nivel mondial în contextul creşterii producţiei”, a explicat Mike van Dulken, şeful departamentului de cercetare la Accendo Markets.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO