Business Internaţional

Preţul trădării: Părintele uneia dintre cele mai mari bănci din Rusia a fost forţat să renunţe la tot după ce s-a întors împotriva regimului şi a unui război care transformă miliardarii ruşi în şomeri

Preţul trădării: Părintele uneia dintre cele mai mari...

Autor: Iulian Tenchiu

07.05.2022, 09:29 1560

Oleg Tinkov, fondatorul uneia dintre cele mai importante bănci din Rusia, a fost forţat să se ascundă şi să-şi vândă participaţia în cadrul băncii pe care a fondat-o, după ce s-a întors împotriva lui Vladimir Putin şi a criticat războiul din Ucraina, scrie Finacial Times.

Tinkov susţine că săptămâna trecută şi-a vândut participaţia de 35% în cadrul Tinkoff Bank, către magnatul rus al industriei miniere, Vladimir Potanin. Fondatorul n-a avut de ales, după ce Kremlinul a ameninţat cu naţionalizarea băncii, în cazul în care instituţia nu renunţă la relaţiile cu omul de afaceri.

Fondatorul Tinkoff, unul dintre puţinii antreprenori self-made ai Rusiei, a vorbit cu jurnaliştii de la Financial Times şi a dezvăluit că se află la adăpost într-o locaţie secretă, temându-se pentru viaţa şi siguranţa lui.

Tinkoff Bank a anunţat recent vânzarea participaţiei iniţiată de fondator către Interos Capital, o firmă controlată de Vladimir Potanin. Detaliile tranzacţiei nu au fost făcute publice.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO