Business Internaţional

Preţul unui Bitcoin ajunge la 39.000 de dolari pentru prima dată în ultimele şase săptămâni. Piaţa crypto câştigă 114 miliarde de dolari datorită ultimelor veşti lansate de Amazon şi Elon Musk

Raliul vine după ce Bitcoinul a scăzut în urmă cu o săptămână sub pragul psihologic de 30.000 de dolari

Raliul vine după ce Bitcoinul a scăzut în urmă cu o săptămână sub pragul psihologic de 30.000 de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

26.07.2021, 13:46 2302

Bitcoinul a crescut astăzi la 39.000 de dolari, prag nemaiatins în ultimele şase săptămâni de către cea mai valoroasă monedă din lume, investitorii devenind mai agresivi în urma sell-off-ului de săptămâna trecută, când au profitat de preţurile mai mici ale criptomonedei potrivit CNBC.

Ulterior, Bitcoinul atins preţul de 38.333 dolari, însă creşterea din ultimele 24 de ore ajunge la aproximativ 11%.

Rezultatele s-au simţit de-a lungul întregii pieţe crypto, care a crescut cu 114 miliarde de dolari în urma ultimelor ştiri. Ethereum a raportat un plus de 7,6% la 2.350 de dolari, în timp ce Cardano şi Dogecoin au înregistrat creşteri de 8,7% şi, respectiv, 11,6%, potrivit datelor agregate de Coindesk.com.

Raliul vine după ce Bitcoinul a scăzut sub pragul psihologic de 30.000 de dolari, rezultat alimentat de un sell-off la nivel global, stârnind astfel un val de temeri cu privire la viitoare scăderi ale monedei.

Analiştii crypto încep să vorbească despre „depăşirea unui test” important în interiorul pieţei

CEO-ul Twitter Jack Dorsey, CEO-ul Tesla Elon Musk şi CEO-ul ARK Invest Cathie Wood au vorbit recent în cadrul unei conferinţe urmărită îndeaproape de fanii criptomonedelor, numită „The B-Word”.

Musk a declarat că Tesla ar putea să accepte din nou achiziţiile de vehicule prin Bitcoin, pe măsură ce o bună parte din procesele de minare ale monedei se îndreaptă către segmentul energiei regenerabile. În mai, producătorul american a suspendat achiziţiile de maşini electrice prin intermediul criptomonedei din cauza impactului exercitat de procesele de minare asupra mediului înconjurător.

Între timp, gigantul de e-commerce Amazon vrea să găsească un expert în blockchain şi monede digitale pentru divizia de plăţi a companiei, sugerând că firma lui Jeff Bezos ar arunca o privire mai atentă asupra Bitcoinului şi altor criptomonede.

„Amazon este inspirat de inovaţia care are loc în spaţiul crypto şi explorează o serie de posibilităţi în acest sens”, spune un purtător de cuvânt al companiei.

Unu din zece americani a investit în criptomonede în ultimul an. Prin ce se diferenţiază de investitorii din piaţa de capital

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO