Business Internaţional

Preţurile alimentelor au ajuns la maximul ultimilor 6 ani la nivel global şi vor continua să crească în 2021

Preţurile alimentelor au ajuns la maximul ultimilor 6...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2021, 13:41 295

Preţurile alimentelor la nivel global au ajuns la maximul ultimilor şase ani în decembrie, iar acestea ar putea creşte în continuare în 2021, ceea ce pune presiune pe bugetele gospodăriilor şi contribuie la fenomenul foametei globale, potrivit Bloomberg.

Indicele preţurilor la alimente realizat de Naţiunile Unite a înregistrat o creştere de 18% din mai până în decembrie, pe măsură ce condiţiile meteo nefaste, măsurile prin care guvernele şi-au protejat stocurile şi cererea robustă au dus la creşteri ale preţurilor pe mai multe categorii de bunuri agricole, de la grăunţe până la ulei de palmier.

Divizia pentru Alimente şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite estimează că aceste preţuri vor continua să crească.

Aceste creşteri ar putea influenţa inflaţia şi ar putea îngreuna misiunea băncilor centrale care încearcă să stimuleze economiile.

Consumatorii din lumea întreagă au picat la mijloc, din nou, în contextul în care veniturile lor au fost afectate de criza de Covid-19, în timp ce preţurile au continuat să crească.

Ţările mai sărace sunt cu atât mai afectate, întrucât nu există aşa-numite plase de siguranţă sociale pe care se pot baza, iar puterea lor de cumpărare este la pământ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO