Business Internaţional

Previziunile ministrului german Peter Altmaier: Economia germană ar putea scădea mai mult în acest an decât în ​​criza din 2008-2009

Previziunile ministrului german Peter Altmaier: Economia...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

02.04.2020, 18:22 220

Economia Germaniei ar putea pierde mai mult în acest an decât în ​​timpul crizei financiare din 2008- 2009, a declarat joi ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, adăugând că în unele luni ar putea fi înregistrate contracţii de peste 8%, anunţă Reuters.

Germania are peste 73.000 de persoane infectate şi 872 de decese cauzate de pandemie. Şcolile, magazinele, restaurantele şi instalaţiile sportive s-au închis şi multe firme au oprit producţia pentru a ajuta limita răspândirea bolii.

Altmaier a declarat că economia a avut rezultate bune în primele două luni ale anului - înainte de declanşarea blocajului - şi a spus că virusul va avea un efect grav asupra economiei în aprilie, înainte de a atinge, probabil, maximul în mai.

"Ne aşteptăm ca în lunile din prima jumătate a anului economia să se micşoreze cu mai mult de 8%", a spus el.

Mai devreme, joi, banca de dezvoltare KfW a declarat că economia germană ar putea scădea cu 10-15% în trimestrul doi.

„Declinurile despre care am vorbit vor fi probabil cel puţin la fel de grave, dacă nu chiar mai grave decât în ​​cazul crizei bancare şi bursiere din 2008/2009”, a spus Altmaier, fără a da o predicţie exactă.

Economia germană a scăzut cu 5,7% în 2009.

„Aceasta înseamnă că după 10 ani buni de creştere economică, vom avea din nou recesiune anul acesta, pentru prima dată din 2009”, a adăugat Altmaier.

Influentul Institut Ifo pentru Cercetări Economice a declarat că PIB ar putea scădea cu până la 20% în acest an, institutul afirmând că ar putea scădea cu 10%.

Parlamentul a aprobat un pachet de stimulare în valoare de peste 750 de miliarde de euro pentru a ajuta la gestionarea situaţiei economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO