Business Internaţional

Prim-ministrul britanic Boris Johnson: Fiecare casă din Regatul Unit va fi alimentată cu energie electrică de la fermele eoliene până în 2030. Planul guvernului ajunge la 160 mil. lire

Prim-ministrul britanic Boris Johnson: Fiecare casă din...

Autor: Eduard Ivanovici

06.10.2020, 15:30 290

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat în cadrul conferinţei Partidului Conservator un plan de 160 de milioane de lire, adăugând că fiecare ţară din Regatul Unit va fi alimentată cu energie electrică de la fermele eoliene offshore în următorii zece ani, potrivit BBC.

Planul intenţionează să creeze 2.000 de locuri de muncă şi să susţină alte 60.000 de joburi în domenii conexe. Astfel, Marea Britanie va deveni „lider mondial” în ceea ce priveşte energia eoliană până în 2030, spune prim-ministrul.

Declaraţiile vin după ce Johnson a promis în cadrul summit-ului ONU din New York că ca proteja 30% din teritoriul britanic în ideea de a „stimula nivelul de biodiversitate al ţării”. De asemenea, guvernul şi-a majorat target-ul pentru capacitatea energiei electrice generate de ferme eoliene offshore de la 30 de gigawaţi la 40 de gigawaţi până în 2030.

Schema face parte dintr-un plan în zece paşi prin care s-ar contura o „revoluţie industrială verde”, numărul 10 promiţând să atingă unui nivel net al emisiilor de carbon egal cu zero până în 2050.

„Dacă planeta va aborda schimbările climatice cu aceeaşi dezbinare şi dezordine cu care a gestionat coronavirusul, mă aştept la tot ce este mai rău”, a declarat Antonio Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

„Pandemia reprezintă un test pentru cooperarea la nivel internaţional – un test pe care l-am picat în mod categoric.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO