Business Internaţional

Prima aeronavă construită în Japonia în 50 de ani atacă Boeing şi Airbus

Prima aeronavă construită în Japonia în 50 de ani...

Autor: Catalina Apostoiu

19.04.2019, 00:00 867

Un nou aparat de zbor îndelung aşteptat din Japonia ar putea fi în final avionul potrivit la momentul potrivit, scrie Bloomberg. Un număr în creştere de oraşe din Asia şi Europa încearcă să creeze legături între ele şi cu reţeaua mondială de zboruri aeriene.

Mitsubishi Regional Jet, primul aparat de zbor construit în Japonia din anii ’60, a început zboruri de certificare luna trecută în Moses Lake, Washington, pentru satisfacerea acestei cereri. Mitshubishi Heavy Industries testează terenul chiar în condiţiile în care companiile rivale încearcă să-şi vândă operaţiunile de producţie de aparate de zbor cu până la 160 de locuri.

Boeing va achiziţiona 80% din operaţiunile comerciale ale Embraer în cadrul unui joint venture, în timp ce Bombardier a vândut anul trecut controlul asupra proiectului C Series către Airbus. Miza, în special pe piaţa aparatelor de zbor cu mai puţine locuri, este legată de vânzări de 135 miliarde de dolari în decurs de două decenii, până în 2037, potrivit grupului Japan Aircraft Development. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO