Business Internaţional

Prima apariţie în public a lui Kim Jong-un după o lună, la Phenian

Prima apariţie în public a lui Kim Jong-un după o...

Autor: Iuliana Enache

14.10.2014, 11:17 1089

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a inspectat un complex rezidenţial la Phenian, a anunţat marţi agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, în timp ce Kim nu a mai fost văzut în public de o lună.

Aceasta este prima menţiune a unei apariţii publice a liderului nord-coreean din 3 septembrie, data la care a asistat la un concert la Phenian împreună cu soţia sa. Absenţa lui la ultima aniversare a partidului a alimentat speculaţiile cu privire la soarta sa.

KCNA a anunţat că Kim Jong-un a efectuat o vizită de "supraveghere" a şantierului unui nou complex rezidenţial construit în capitală special pentru oamenii de ştiinţă care lucrează la un program de sateliţi al Coreei de Nord.

"Inspectând exteriorul clădirilor rezideţiale şi publice, decorate cu pânză de diverse culori, (Kim Jong-un) şi-a exprimat profunda mulţumire, declarând că le consideră magnifice", a relatat agenţia.

KCNA nu a precizat data vizitei, dar agenţia anunţă în mod obişnuit astfel de vizite la o zi după ce au loc acestea.

Ştirea scurtă nu face nicio precizare cu privire la absenţa din public a liderului nord-coreean, care ar avea 30-31 de ani, şi nu face niciun comentariu cu privire la starea de sănătate a acestuia.

Aceasta nu este prima dată când un lider al Republicii Populare Democratice Coreea, numele oficial al Coreei de Nord, nu apare în public timp de mai multe săptămâni. Dar absenţa lui Kim Jong-un a fost cu atât mai mult remarcată cu cât el este omniprezent în presa oficială.

Citiţi articolul integral şi urmăriţi înregistrarea video pe www.mediafax.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO