Business Internaţional

Prima conferinţă de presă a lui Donald Trump, preşedintele SUA, mişcă încă de ieri cursul dolarului. Discursul, astăzi la ora 11:00 AM (18:00- ora României) este cel mai important eveniment al săptămânii

Prima conferinţă de presă a lui Donald Trump,...

Autor: Liviu Popescu

11.01.2017, 13:09 214

La două luni după ce a câştigat alegerile prezidenţiale în SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, Donald Trump va susţine astăzi la ora 11:00 AM (18:00-ora României) prima sa conferinţă de presă.

“Dintr-o perspectivă tehnică, pieţele de capital par a fi poziţionate ascendent, însă discursul lui Donald Trump programat pentru astăzi determină creşterea tensiunii, respectiv creşterea riscului de apariţie a episoadelor volatile (probabil de scurtă durată)”, se arată într-o notă a XTB România. Cel mai probabil indicia americani vor reacţiona primii la acest eveniment.

Conferinţa de presă vine la doar o zi după discursul de adio al fostului preşedinte american Barrack Obama, iar pe agenda acesteia ar urma să fie subiecte “generale”, potrivit lui Trump. Magnatul imobiliar, în vârstă de 70 de ani, va prelua îndatoririle prezidenţiale de la 20 ianuarie. Ultima sa conferinţă de presă a fost în iulie 2016.

“Dolarul american a câştigat teren în faţa euro, însă dintr-o perspectivă tehnică tendinţa pe termen mediu (1-2 zile) rămâne pozitivă, doar în situaţia în care preţul nu revine sub 1.0500/euro”, se mai arată în nota XTB România. Deşi promisiunile de stimulare fiscală, respectiv perspectivele de creştere a ratei de dobândă au dus până acum la aprecierea dolarului (existând posibilitatea ca şi astăzi să se întâmple la fel), în cadrul conferinţei de presă programate mai târziu lucrurile sunt destul de imprevizibile, adaugă analiştii de la XTB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO