Business Internaţional

Prima reacţie a Kremlinului după afirmaţiile făcute de Joe Biden în discursul din capitala Poloniei

Prima reacţie a Kremlinului după afirmaţiile făcute...

Autor: Mihai Draghici

26.03.2022, 21:46 5700

Preşedinţia Rusiei a criticat, sâmbătă seară, afirmaţiile făcute în capitala Poloniei de preşedintele SUA, Joseph Biden, subliniind că nu decide liderul de la Washington cine conduce Rusia.

"Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi", a declarat un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters şi de postul de televiziune BBC News.

În discursul de la Varşovia, Joseph Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin "dictator" şi a apreciat că "nu poate rămâne la putere". De asemenea, preşedintele SUA le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi "inamici" de către Statele Unite.

"Ideea enunţată de preşedinte a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii. Nu s-a referit la puterea exercitată de Putin în Rusia sau la vreo schimbare de regim", a explicat un oficial de la Casa Albă, citat de site-ul Axios.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO